Ventilatie

Ventilatie
 
Ventilatie is verplicht, daar kunnen we niet om heen.
 
Maar welk systeem kiezen we best?
 
* Bij een C-systeem gaat men via de regelbare roosters in ramen of muren lucht toevoeren in leefruimtes. De vervuilde vochtige lucht wordt mechanisch afgevoerd via een leidingsysteem. De lucht wordt via de afvoerventielen in de natte ruimtes afgezogen met een ventilatorbox en vervolgens via een dak- of muurdoorvoer naar buiten afgevoerd.
 
* Bij een D-systeem gebeurt de toevoer van verse lucht alsook de afvoer van de vervuilde lucht mechanisch. Dit noemt men balansventilatie. Daarenboven wordt de toevoer van verse lucht gefilterd, al dan niet met een pollenfilter. Systeem D kan bovendien voorzien worden van warmterecuperatie. Hierbij wordt de warmte van de afgevoerde lucht overgedragen aan de binnenkomende verse buitenlucht. Op die manier gaat er geen of nauwelijks energie verloren.

Renson Healthbox 3.0 (C+)
 Afbeelding invoegen
Healthbox 3.0 is geschikt voor een individueel ventilatieysteem voor zowel woningen als appartementen. Healthbox 3.0 controleert 24 uur per dag de luchtkwaliteit op CO2 of vocht en/of geur per ruimte. Het ventilatieniveau per ruimte wordt volautomatisch bijgestuurd in functie van de gemeten luchtkwaliteit (op basis van sensoren in de regelmodules). Zolang de luchtkwaliteit in een ruimte goed is, wordt het ventilatieniveau niet verhoogd. Dit zorgt voor een maximaal comfort en maximale energiebesparing. Via de geïntegreerde SmartConnect communiceert de Healthbox met de gebruiker (via een app) en met andere slimme toestellen in de Smart Home.
 
Voordelen:
- Vraaggestuurde ventilatie
- Extra hoge e-peil winst
- Esthetische integratie
-Warmtebesparing
 

 Interview in Heat+ over het plaatsen van een Renson Endura+ systeem (pg 42-44):
https://issuu.com/confed/docs/heat__feb_2018_02-nl